ipad thuiszitten tips

Tips voor thuiszitten tijdens Coronatijd

Zo kom je de Coronatijd goed door!

Wist je dat de iPad de wereld voor je opent? Letterlijk. We zitten allemaal thuis om onszelf te beschermen tegen het Coronavirus. Heel slim. Met de iPad in je hand kun je overal naartoe 🤩. In dit blog geef ik je de mooiste tips.  

Dat maakt het thuisblijven wat leuker, mooier, leerzamer, gezelliger en sportiever 😊.

Hou je taai, blijf het veilig houden 😷, maar zorg ook dat je blij bent en jezelf vermaakt. De volgende categorieën en tips helpen je op weg. Dan hou je het langer vol.

Videobellen

Onderhoud contacten met je kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden door te gaan videobellen. Je hebt verschillende opties om te videobellen met je iPhone of iPad.

Videobellen is een hele fijn oplossing om toch fijne gesprekken te hebben met anderen. Dan voel je je minder eenzaam.

Ik bespreek de belangrijkste apps voor videobellen in de 👉👉 video’s over videobellen in mijn Coronatips 👈👈.

Musea, natuur, kunst en cultuur

Dit is mijn mooiste tip. Door de Coronacrisis zijn er steeds meer initiatieven opgezet om ook thuis te kunnen genieten van natuur, kunst en cultuur.

Natuur

Wandel door de mooiste natuurparken in de Verenigde Staten met Google Arts and Culture. De Verenigde Staten heeft een aantal van de mooiste natuurparken ter wereld. Het is dus wonderlijk om deze vanuit je huis te kunnen ontdekken.

Museumbezoek vanuit huis

Een aantal van de grootste musea ter wereld kun je nu ook digitaal bezoeken met een virtuele toer.

Heb ja altijd al het Guggenheim Museum in New York, het Rijksmuseum in Amsterdam of het British Museum in Londen willen bezoeken?

Het Google Arts & Culture project is veel uitgebreider dan natuurparken. Je kunt hier ook online meer dan 1200 musea en culturele plekken over de hele wereld bezoeken. Gewoon vanuit de app of op de website. Maar ze hebben ook hele interessante onderwerpen over bijvoorbeeld zelfportretten, streetart, architectuur, enzovoort.

Veel grote musea wereldwijd hebben een online virtuele tour. Zo ontdek je het museum en de kunstwerken vanuit huis.

Laat je bijvoorbeeld rondleiden door:

Luisteren

Podcasts en luisterboeken zijn erg leuk om naar te luisteren. Ga lekker in je stoel zitten met een kopje koffie. Of luister terwijl je anderen dingen aan het doen bent, zoals je hobby of schoonmaken.

Storytel is een leuke app voor luisterboeken. Ze hebben een hele brede keuze uit boeken die je kunt luisteren. Je kunt Storytel de eerste 14 dagen gratis gebruiken en betaalt daarna €11,99 per 30 dagen, altijd opzegbaar.

Ook via de Luisterbieb kun je gratis boeken luisteren. Hier vind je luisterboeken voor volwassenen en kinderen. Luisterbieb heeft een gratis versie. Voor €24 per jaar heb je toegang tot veel meer titels.

Heb jij de wondere wereld van podcasts al ontdekt? Podcasts zijn hoorspellen, documentaires, interviews, radio, nieuws & achtergronden, opinie en nog veel meer.

PodNL is een podcast App waar je heel veel podcasts kunt luisteren. Welk onderwerp interesseert jou?

Mijn favoriete podcast is Echt Gebeurd, waarin mensen mooie, grappige of bijzondere verhalen vertellen over wat ze zelf hebben meegemaakt. Dat is heel grappig, onroerend en intrigerend tegelijk. Heel vermakelijk dus.

Je kunt ook podcasts luisteren via Spotify. Hoe? Dat legt Matthias uit in de UpNexxt cursus, in de module over Spotify.

iPad luisterboek

Kijken

Er zijn ook verschillende manieren om op je iPad documentaires, series, tv-programma’s en films te kijken. Vaak ook gratis.

Netflix is een van de grootste online filmkanalen ter wereld. Hier vind je een enorme keuze aan de beste films en series. Een abonnement is niet gratis, maar wel het geld waard als je van films en series houdt.

Nederlandse televisie

 • Je kunt ook gratis de publieke zenders van de Nederlandse televisie kijken via NPO. Gewoon via Safari of via de NPO App. In het buitenland heb je niet toegang tot alle programma’s, series en films.
 • Via de App Kijk kun je online gratis films, tv-programma’s en series kijken van de Nederlandse tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9.
 • De tv-programma’s van de Nederlandse zenders van RTL kun je tot 7 dagen na de uitzending gratis terugkijken via de app RTL XL.

Belgische televisie

 • Heb je tv via Telenet in België? Dan kun je waarschijnlijk ook op je iPad online gratis tv kijken door de Telenet App te installeren.
 • Via Kijk Direct kun je Vlaamse tv-zender gratis online kijken.
 • Download de VRT NU app om je favoriete VRT programma’s op je iPad te kijken.

Documentaires

IDFA is een van de grootste documentaire festivals ter wereld. Veel van deze adembenemende documentaires kun je nu ook online kijken. Gratis of voor een klein bedrag. Sommige titels kun je alleen vanuit Nederland bekijken.  

menu ipad leren

Leren

Nu we toch thuis zitten i.v.m. Corona, is dit ook een perfecte kans om een online cursus te volgen.

Met mijn iPad cursus leer je hoe ook jij alles uit je iPad kunt halen. De iPad is juist nu een heel handig apparaat. Profiteer hiervan en krijg de iPad onder de knie! Dan hoef je nooit meer je (klein)kinderen om hulp te vragen, want je weet zelf alles. Binnenkort vragen zij jou waarschijnlijk om hulp met hun iPad en iPhone 😉.

Maar ik heb ook andere online cursussen:

 • Met Pages cursus leer je hoe je het gratis, standaard tekstverwerkingsprogramma Pages op je iPad kunt gebruiken. Pages is net als Word van Microsoft, maar Pages is gratis op de iPad, en Word niet.
 • Met de iMovie cursus leer jij hoe je een prachtige video kunt maken van foto’s en video’s.
 • Met de WhatsApp cursus leer je de belangrijke functies van WhatsApp. Met WhatsApp kun je namelijk gratis bellen, berichten sturen, gesproken berichten sturen, foto’s en video’s sturen, videobellen en foto’s sturen naar anderen met deze app. Maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken die je hierover moet weten. Dat leer je in deze cursus.
upnexxt
 • Wil je meer over het gebruik van je iPad leren? In mijn UpNexxt cursus ga ik een stapje verder dan de basis. Hier leer je meer over online activiteiten, online dingen kopen, online veiligheid, apps, fotobewerking, dingen opmeten met je iPad, verborgen functies van je iPad en iPhone en nog heel veel meer 😜.

Heb jij interesse in een van deze cursussen? Kijk dan in de cursusomgeving van iPad Leren voor meer informatie door op de betreffende cursusmap te klikken. Of vraag mij in een mailtje naar meer info.

Nieuwe hobby

Leer een nieuwe hobby vanuit huis. In deze blog lees je een aantal leuke opties.

Spel spelen

De iPad is ook uitermate geschikt om spellen te spelen. Dit is een leuke bezigheid, maar ook een leuke manier om contacten met anderen te onderhouden. Je kunt sommige spellen namelijk ook spelen met anderen.

Monument Valley – Hier ben ik een aantal weken verslaafd aan geweest. Ben je benieuwd? In deze video leg ik uit hoe Monument Valley werkt.

monument valley

Cut the Rope – Een spannend spelletje. In de UpNexxt cursus leg ik uit hoe dit spel werkt en geef ik tips. Deze video zie je in de module Spelletjes.

Wordfeut – Dit is een app van het spel Scrabble. Je kunt spelen tegen vrienden, familieleden of vreemden.

Ruzzle –  Een klassiek woordpel, en ook best verslavend, maar heel leuk.

Tetris – Nog zo’n klassieker.

Rummikub – Speel jij dit spel graag als bordspel? Je kunt het nu ook in een app spelen op je iPad en iPhone.

Wat zijn jouw favoriete spellen voor iPad? Laat het mij en anderen weten in een reactie onderaan dit artikel.

Sport en beweeg

Van alleen maar thuiszitten kun je ook lui en lusteloos worden. Beweging helpt je om door deze vreemde tijd te komen, positief en opgewekt te blijven.

Ga wandelen!

Je kunt ook alleen wandelen. Even een ommetje. Zo leer je je buurt op een andere manier kennen.

Ochtendgymnastiek

Elke dag even ochtendgymnastiek met het tv-programma Nederland in Beweging. Je kunt dit programma online kijken of via de app van NPO. Met wat beweging begint je dag een stuk beter.

Kijk binnen in huis van anderen

Ben jij een nieuwsgierig type?

Dit is een guilty pleasure van veel Nederlanders. Kijk op Funda.nl binnen in het huis van anderen. Op Funda.nl staan bijna alle huizen in Nederland die te koop staan, en ook huizen in België die te koop staan.

Je kan er uren met veel plezier rondspeuren.

 • Wat is het duurste huis in jouw dorp of stad?
 • Wat is het duurste huis van Nederland dat nu te koop staat? En hoe ziet dit huis er van binnen uit?
 • Wat is de vraagprijs van woningen in jouw dorp of stad?

Nog meer tips

Lees hier nog meer tips om jezelf thuis te vermaken via andere media.

Zo helpt je iPad je om de Coronatijd fijn en veilig door te komen.

Heb jij nog meer tips? Laat ze hieronder in een opmerking achter 😃. Ik ben erg benieuwd.

En deel deze blog gerust met je vrienden.

Plaats gerust een reactie op dit artikel: