Nieuw: Apple Watch Series 6 🤩

Wauw, wat maakt Apple Watch een geweldige ontwikkeling door met Apple Watch Series 6. 😄 Heb jij nog geen Apple Watch? Dan denk ik zeker dat je een nieuwe Apple Watch wilt kopen na het lezen van dit blogartikel. 😉

Verwacht met de Apple Watch Series 6 de allernieuwste technologie om je pols ⌚️

Wat is een Apple Watch?

Een Apple Watch is het horloge van Apple, maar geen gewoon horloge. Het is een soort computer om je pols die in verbinding staat met je iPhone. De Apple Watch is vooral een toestel om je pols waarin de nieuwste innovaties zijn verwerkt. Dit is echt een toestel om je over te verwonderen.

Je kunt dus super veel met een Apple Watch. Je ziet niet alleen meldingen op je iPhone en de tijd, maar de Apple Watch doet ook allerlei gezondheidsmetingen die vervolgens kunnen worden geanalyseerd in apps. Bijvoorbeeld beweging, stappenteller, hartslag, de zuurstof in je bloed, je slaapritme, enzovoort. De Apple Watch heeft alle technologieën om je pols die je in één oogopslag wilt zien of in de gaten wilt houden.

Met een Apple Watch komen veel apps op je iPhone veel beter tot hun recht en kun je belangrijke gezondheidsmeters uitvoeren.

 • Heb jij al een Apple Watch?
 • Wil je een Apple Watch kopen?
 • Vind je de Apple Watch interessant?

Schrijf je dan direct in voor mijn speciale nieuwsbrieven over de Apple Watch. Dan stuur ik je interessante weetjes, tips en video’s. Zo mis je nooit iets. 😄

👉 👉 Blijf op de hoogte 👈 👈

Apple Watch Series 6 2020

Nieuw: Apple Watch Series 6

Apple heeft nu ook de nieuwste Apple Watch gepresenteerd: De Apple Watch Series 6. Deze heeft een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van de Apple Watch Series 5.

Het design van de Apple Watch Series 6 is zo goed als hetzelfde gebleven als de Apple Watch 5, maar er zijn wel een aantal leuke nieuwe functies.

Ook zijn er nieuwe type bandjes voor de Apple Watch Series 6: een elastisch bandje zonder sluiting en een gevlochten bandje zonder sluiting, verkrijgbaar is verschillende kleuren en maten. Deze bandjes zijn zo gemaakt dat ze perfect om je pols passen.

In het kort zijn de belangrijkste kenmerken van de Apple Watch Series 6:

 • Dit is het nieuwste Apple Watch-model
 • Nieuwe gezondheidsfunctie: meet het zuurstofgehalte in je bloed
 • Verkrijgbaar is twee maten: 40mm en 44mm
 • Hetzelfde design, maar met enkele nieuwe eigenschappen
 • In Nederland en België is de Apple Watch Series 6 alleen verkrijgbaar in het materiaal aluminium. In een aantal andere landen ook in staal en titanium.
 • Snel opladen
 • Nieuw: een hoogtemeter
 • Beheer de Apple Watches van het hele gezin, dus ook van kinderen en kwetsbare ouderen
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende bandjes
 • Verkrijgbaar met magnetische oplaadkabel en zonder usb-oplaadkabel
Apple Watch Nike

Prijs Apple Watch series 6

Deze Apple Watch is verkrijgbaar in twee maten:

Er is ook een goedkoper Apple Watch-model verkrijgbaar, de Apple Watch SE, verkrijgbaar vanaf €229.

Nieuwe functies Apple Watch Series 6

Bovenop de fantastische functies van de Apple Watch Series 5, biedt de Apple Watch Series 6 een aantal leuke nieuwe functies. Ik geef je hier een kort overzicht, zodat je weet wat je kunt verwachten van deze nieuwe Apple Watch.

1: Verkrijgbaar in nieuwe kleuren, met nieuwe bandjes

Naast de gebruikelijke kleuren, is de Apple Watch Series 6 verkrijgbaar in nieuwe kleuren, zoals in blauw, rood en aluminium.

In een aantal landen is de Apple Watch Series 6 ook verkrijgbaar in de kleuren/materialen staal en titanium, maar helaas niet in België en Nederland.

Er verschijnen ook verschillende nieuwe bandjes voor je nieuwe Apple Watch. Deze bandjes passen ook op de nieuwe Apple Watch SE en op enkele eerdere Apple Watch modellen.

2: Meet het zuurstofgehalte in het bloed

Met de Apple Watch kon je al je hartslag meten en een waarschuwing krijgen als je hartslag onregelmatig was. Nu kun je met de Series 6 van Apple Watch ook het zuurstofgehalte in het bloed meten en in de gaten houden. Voor veel hartproblemen is dit namelijk een belangrijke indicatie.

In slechts 15 seconden maakt de Apple Watch een scan. Zodra de Apple Watch een zuurstofgehalte meet van onder de 95%, krijg je een waarschuwing.

Het zuurstofgehalte in je bloed wordt door de Apple Watch Series 6 gemeten met infrarode les en fotodioden, die op de kast van de Apple Watch zitten. Op deze manier wordt de lichtreflectie in je bloed zo nauwkeurig mogelijk gemeten. Met geavanceerde algoritmes in de Saturatie app wordt vervolgens berekend wat het zuurstofgehalte in je bloed is.

Al deze gegevens worden verstuurd naar de Gezondheid app. Dit is dus een fantastische app op alle gegevens van je gezondheid in op te slaan en te controleren. ❤️

Apple Watch zuurstof
Zuurstofgehaltemeter op de Apple Watch Series 6

3: Een snelle S6 processor

De Apple Watch Series 6 heeft een S6 processor. Dit is een A13 Bionic processor, dezelfde als in de iPhone 11. De Apple Watch Series 6 is daarmee tot 20 procent sneller dan zijn voorgang, waardoor apps tot 20 procent sneller opstarten. 👍

4: Zonder oplaadkabel

Dit is een nieuwe ontwikkeling binnen Apple. Apple gaat er vanuit dat iedereen nog wel oplaadkabels heeft en verstrekt daarom uit milieuoverwegingen niet steeds meer een nieuwe oplaadkabel. Je krijgt bij de Apple Watch Series 6 wel een magnetische lader met USB-aansluiting.

5: Gezinsconfiguratie, dus ook geschikt voor kinderen

Dit is een nieuwe modus van Apple. Met de gezinsconfiguratie kun je de Apple Watch van je kind beheren. Door de gezinsconfiguratie kun je de Apple Watch van je kind ook instellen met je eigen iPhone, in plaats van dat je kind zijn/haar eigen iPhone moet hebben. Sommige functies zijn ook beschikbaar op de Apple Watches van het gehele gezin, zoals sportfuncties, veiligheidsfuncties en internetverbinding.

Met de Apple Watch weet je altijd waar je kind is en kun je hem/haar berichten sturen.

Deze functie is trouwens ook zeer handig voor kwetsbare plussers. Met de Apple Watch kan je de gezondheid van een kwetsbare plusser op afstand in de gaten houden. De Apple Watch heeft ook een valdetectie, zodat direct hulp wordt ingeroepen wanneer de persoon valt.

De Apple Watch helpt je dus niet alleen om gezond te blijven, maar kan ook levensreddend zijn.

Apple Watch 6 sporten
Hartslagmeter, met een advies

6: Nieuw besturingssysteem: watchOS 7

De nieuwe Apple Watch Series 6 is standaard voorzien van het nieuwste besturingssysteem voor Apple Watch: watchOS 7. Deze update van het besturingssysteem komt dit najaar (2020) ook beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer.

watchOS 7 bevat enkele leuke nieuwe functies, zoals wijzerplaten en slaapfuncties. Maar er komt ook een geheel nieuwe functie van Apple: Apple Fitness+. Dit wordt een zeer uitgebreide fitness app. Door deze app te verbinden met de Gezondheid app gaat er een wereld van mogelijkheden open om fit en gezond te blijven.

In eerste instantie is Apple Fitness+ alleen beschikbaar in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, Verenigde Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dus nog niet in België en Nederland. 😟

7: Sneller opladen

Je kunt al in 1,5 uur de Apple Watch Series 6 opladen. Dit heet snelladen. Ook is de batterijduur verbeterd bij een aantal functies, zoals bij sporten.

Apple Watch 6 slaapmeter
Slaapondersteuning op de Apple Watch Series 6

8: De hoogtemeter is altijd actief

Op de hoogtemeter zie je heel de dag door op welke hoogte je je bevindt. Dit wordt gedaan met een nieuwe barometrische hoogtemeter, in combinatie met gps en wifi-netwerken in de omgeving.

Dat is leuk tijdens wandelingen door de bergen, maar ook als je in Nederland -6 meter onder zeeniveau bent.

9: Nog meer technische verbeteringen

Het scherm van de Apple Watch Series 6 is een always-on Retinascherm, dat tot 2,5 helderder is dan de Apple Watch Series 5 en zeer geschikt is voor buitenshuis. Daardoor kun je het scherm dus ook in fel zonlicht beter aflezen.

Ook heeft de nieuwe Apple Watch 5GHz Wifi, een U1-chip voor Ultra Wideband, een kompas en nieuwe sensoren.

Apple Watch Series 6 kopen

Je kunt de Apple Watch Series 6 bestellen in de online Apple Store en bij officiële verkooppunten, vanaf €429.

Neem maar eens een kijkje, want ze zien er prachtig uit. 😃

Apple Watch SE 2020

Apple Watch SE: de betaalbare Apple Watch

Vind je de Apple Watch interessant klinken, maar eigenlijk te duur? Dan heeft Apple voor jou ook een betaalbare Apple Watch geïntroduceerd: de Apple Watch SE, voor maar €299. Dezelfde Apple Watch, maar met goedkopere materialen en componenten en sommige functies zijn achterwege gelaten.

In het kort is de Apple Watch SE:

 • Opvolger van de Series 5, maar als betaalbaar model.
 • Design en interne eigenschappen zijn vergelijkbaar met de Series 5, dus met kompas en S5-chip.
 • De Apple Watch SE is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en ook in de maten 40mm en 44mm.
 • Licht gewicht.
 • Waterbestendig tot 50 meter.
 • Geen Always-on scherm en geen ECG, maar wél met valdetectie.
 • Ook met familieconfiguratie, dus ook geschikt voor kinderen en kwetsbare plussers.
 • Zonder oplaadadapter, maar wel met magnetische oplaadkabel.

De Apple Watch SE is een goede middenklasse Apple Watch

Koop de nieuwe Apple Watch SE in de online Apple Store of bij een officiële Apple verkoper.

Wil jij graag meer weten en leren over de Apple Watch?

Heb jij al een Apple Watch, wil je er een kopen of heb je gewoon interesse?

👉 Schrijf je dan hier in voor mijn speciale nieuwsbrief over de Apple Watch. 👈

Dan hou ik je op de hoogte met speciale tips en video’s over de Apple Watch.

🤩 Dat wil je niet missen! 🤩

Plaats gerust een reactie op dit artikel: