iPad 8e generatie

Nieuwe iPads gepresenteerd: iPad 8e generatie en iPad Air 4

Eindelijk was het zover. Deze week heeft Apple twee nieuwe iPads gepresenteerd: de nieuwe iPad 8e generatie en de nieuwe iPad Air 4. 😁😁😁

Twee prachtige iPads met zeer bruikbare verbeteringen. Hier zal jij blij mee zijn!

Wil jij misschien binnenkort een nieuwe iPad kopen? In dit blogartikel lees je de vernieuwde functies van deze twee iPads.

Eerder dit jaar bracht Apple al de nieuwe iPad Pro 2020 uit.

iPad 8
De nieuwe iPad 8e generatie

iPad 8e generatie: Krachtig instapmodel voor een gunstige prijs

De iPad 8e generatie is het nieuwste model van het iPad-instapmodel, en krachtiger dan ooit. De ‘gewone’ iPad dus, voor een aanzienlijk betere prijs dan de iPad Air en iPad Pro.

Dit is de opvolger van de 10.2 inch iPad uit 2019. De iPad 8e generatie heeft nog steeds een dunne rand en thuisknop. Omdat dit een instapmodel is, heeft de iPad 8e generatie weinig vernieuwends, maar wel een gunstigere prijs vanaf €389.

iPad 8 eigenschappen

Toch krijg je veel met de iPad 8e generatie:

 • 10,2 inch Retinascherm met True Tone, brede kleurweergave (P3) en een anti-reflexiecoating. Dat betekent dat je minder reflectie van de zon ziet in je scherm.
 • Nog steeds dezelfde camera, een enkele 8‑MP groothoekcamera zonder flitser.
 • A12 processor met een geïntegreerde M12-coprocessor. Dit maakt de iPad 8e generatie 40% sneller dan zijn voorganger.
 • Inloggen kan met een code en Touch-ID, dus nog niet met Face-ID.
 • Deze iPad ondersteund de Apple Pencil 1, lightning-poort en een smart connector waarmee je een Smart Keyboard kunt aansluiten.  
iPad 8e generatie
iPad 8e generatie met Smart Keyboard

De iPad 8e generatie 10,2 inch is vanaf vandaag verkrijgbaar in de online Apple Store-winkel en in de winkel, voor de prijs van €389 voor 32GB opslagruimte en €489 voor 128GB opslagruimte.

👉👉 Je kunt hier je iPad 8e generatie bestellen in de Apple Store 👈👈

Je hoeft dan niet naar de winkel, want je nieuwe iPad wordt veilig thuisbezorgd.

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

 • Hoeveel opslagruimte gebruik je nu? Dit controleer je in Instellingen > Algemeen > Opslag.
 • Is dit voldoende of te weinig?

Ik raad iedereen aan om bij een nieuwe iPad meer opslagruimte te nemen, omdat je naar verwachting meer opslagruimte nodig zal hebben voor het opslaan van foto’s, video’s, bestanden en apps. Het is heel frustrerend wanneer je steeds te weinig opslagruimte heb. Ga daarom voor 64GB of 128GB opslagruimte.

iPad Air 4
De nieuwe iPad Air 4

iPad Air 4: Lijkt steeds meer op een iPad Pro

De iPad Air 4 is helaas pas in oktober verkrijgbaar in de Apple Store. Nog even wachten dus. 🤤 De iPad Air 4 krijgt een heel nieuw ontwerp en lijkt veel meer op een iPad Pro. De iPad Air 4 is op alle niveaus beter dan de iPad 8e generatie.

De iPad Air 4 heeft veel meer kracht en mogelijkheden dan de iPad 8e generatie en is daarom ook duurder, voor een prijs vanaf €669.

iPad Air 4 eigenschappen

Maar daar krijg je fantastische functie en mogelijkheden voor terug:

 • Een 10,9 inch True Tone Liquid Retinascherm. De behuizing is kleiner geworden t.o.v. de iPad Air 3. Daardoor is de thuisknop verdwenen, net als bij de iPad Pro-modellen. Op de iPad Air 4 zit de vingerafdrukscanner voor Touch-ID daarom achter de aan-/uitknop. De iPad Air 4 heeft geen Face-ID.
 • De iPad 4 heeft een dunne rand, net als de iPad Pro. Daarom heeft de iPad Air 4 ook een slimme randdetectie, waardoor je de iPad kunt vastpakken zonder dat je per ongeluk apps opent of acties activeert. De iPad snapt dit namelijk en anticipeert hierop.
 • De iPad Air 4 heeft een 10,9-inch scherm met een resolutie van 2360 x 1640 pixels en een pixeldichtheid van 264 pixels per inch.
 • De iPad Air 4 is 40% sneller dan de iPad Air 3 door de A14-silicon processor met neural engine. Daardoor kan deze iPad ook efficiënter opdrachten uitvoeren. De 4-core GPU zorgt ervoor dat het beeld (graphics) en de werking nog sneller en nog mooier is.
 • De iPad Air 4 heeft een enkel camera zonder flitser, vergelijkbaar met de iPad Pro (2018). Hiermee kun je haarscherpe foto’s maken met Smart HDR. Deze camera is ook bedoeld voor de AR-technologie (Augmented Reality).
 • Deze iPad heeft geen fysieke koptelefoonaansluiting meer. Je kunt dus via Bluetooth verbinden met een luidspreker of de draadloze Apple AirPods.
 • Op de achterkant zit een smart connector waarmee je bijvoorbeeld kunt verbinden met de Magic Keyboard voor iPad.
 • Een USB-C poort, in plaats van een Lightning-poort. Hierdoor kun je USB-C randapparatuur aansluiten en je iPad verbinden met een extern beeldscherm. De USB-C poort kun je ook gebruiken om je iPad op te laden.
 • Je krijgt standaard de krachtigere 20W USB-C-oplader.
 • Je kunt de Apple Pencil 2 verbinden met de iPad Air 4, en deze ook draadloze opladen als deze is bevestigd.
iPad Air 4 foto
De iPad Air 4 lijkt steeds meer op een iPad Pro.

De iPad Air 4 is pas verkrijgbaar in oktober in de online Apple Store en bij andere officiële Apple verkopers, voor deze prijzen:

 • iPad Air 4 64GB: €669. Met Cellular: €809
 • iPad Air 4 258GB: €839. Met Cellular: €979

👉👉Je kunt hier je iPad Air 4 bestellen in de Apple Store 👈👈

Meer plezier en gemak met je nieuwe iPad?

Een nieuwe iPad met zoveel mogelijkheden is super leuk, maar dan moet je wel weten hoe je dit gebruikt, denk je niet? 🤔

Dit leer ik je in mijn iPadOS cursus. Je kunt ontzettend veel doen met je iPad. Wil jij leren wat?

👉👉👉 Schrijf je dan vandaag nog in voor mijn iPadOS cursus 👈👈👈

Ik weet zeker dat je hier geen spijt van krijgt. 😉

👉👉 Lees hier verder over de nieuwe update naar iPadOS14 (iPad) en iOS14 (iPhone) 👈👈

Plaats gerust een reactie op dit artikel: