Nieuw van Apple 2019: Apple TV+, Apple News+, Apple Card en Apple Arcade

Apple heeft nieuwe diensten aangekondigd! Wil jij ook snel weten welke?

In het event op maandag 25 maart 2019 in het Steve Job Theatre in Silicon Valley (VS), kondigde de CEO van Apple, Tim Cook, aan dat Apple zijn diensten gaat verbreden met onder andere een nieuwe videoservice, nieuwsabonnementen, spelplatformen, en een Apple creditcard.

Je kent Apple van de iPhones, iPads iPods en Macbooks. Maar Apple wilt graag zijn activiteiten met hardware en software uitbreiden met meer diensten. Dat was het onderwerp wat centraal stond tijdens dit evenement.

Ik vertel je hier alles over. Lees dus snel verder

https://www.youtube.com/watch?v=b6d6iScjHpA

Apple TV+

We hebben lang gewacht op deze nieuwe videoservice. Het heet Apple TV+. Apple zal met Apple TV+ een nieuwe tv-ervaring geven, met eigen tv-kanalen, televisie series en programma’s. Apple TV+ zal komende herfst worden gelanceerd in de VS, en later ook in Nederland en België. Je kunt het vergelijken met Netflix en HBO. Apple laat weten flink te investeren in deze nieuwe service, waarschijnlijk om de concurrentie met Netflix en HBO aan te kunnen gaan. Je zal alles on-demand vinden in één App, en deze zal zelfs offline beschikbaar zijn.

Spannend dus. Er staat ons denk ik iets moois te wachten.

Zoals je gewend bent van Apple TV, kun je ook met Apple TV+ verschillende kanalen selecteren. Maar Apple zal dus ook eigen content gaan aanbieden. Apple heeft niet de minsten opgetrommeld om dit online tv-kanaal tot een succes te maken:

 • Steven Spielberg zal een nieuwe anthologie-serie uitbrengen onder de naam ‘Amazing Stories’.
 • Er komt onder andere een nieuw programma met Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell.
 • Een serie over de zee (hopelijk een documentaire serie, want dat lijkt me prachtig).
 • Kumail Nanjiani gaat een serie maken voor Apple TV+ genaamd ‘Little America’.
 • J.J. Abrams en Sara Bareilles gaan een nieuwe serie maken genaamd ‘Little Voice’, over een veelbelovende jonge muzikant in New York, geïnspireerd op de ervaringen van de muzikant Sara Bereilles zelf.
 • En last, maar zeker niet least, trommel …  trommel, Oprah Winfrey zal twee documentaires maken voor Apple TV+. Een documentaire zal de impact van seksuele intimidatie op de werkvloer, genaamd ‘Toxic Flavor’. De tweede documentaire heeft nog geen naam, maar zal gaan over mentale gezondheid, en hoe trauma en verlies over de hele wereld levens verwoest.
https://www.youtube.com/watch?v=Bt5k5Ix_wS8

Apple News+

Daarnaast breidt Apple zijn tijdschriften service uit. Met Apple News+ heb je toegang tot 300 tijdschriften, nieuwsuitzendingen en kranten, met slechts 1 abonnement. Door één klik op het tijdschrift wordt de coverfoto omgezet in een korte video. Door te vegen over het tijdschrift kun je door het tijdschrift bladeren. Je favoriete tijdschriften kun je opslaan in ‘Mijn tijdschriften’. En natuurlijk krijg je suggesties van tijdschriften die je wellicht leuk vindt.

Apple News Plus zal eerst uitkomen in de Verenigde Staten en Canada voor $9.99 per maand, maar hopelijk komt er ook snel een Belgische en Nederlandse versie.  

https://www.youtube.com/watch?v=Im5c5WR9vMQ

Apple Card

Apple Card wordt de nieuwe digitale creditcard van Apple. Nieuwe gebruikers kunnen zich gemakkelijk per telefoon aanmelden en binnen enkele minuten hun nieuwe Apple Card gebruiken.

Deze kaart kun je gebruiken bij de winkels die ook al Apple Pay accepteren. Je betaalt dan met je iPhone of iPad.

 • Met Google Maps kun je een gemakkelijk overzicht krijgen van je recente transacties.
 • Apple geeft aan dat ze geen kosten zullen rekenen, dus geen limietkosten, internationale kosten en ook geen boetes wanneer je een betaling niet hebt gedaan.
 • Ze geven aan dat Apple Card een hele veilige manier van betalen wordt, waarbij ze denken aan je veiligheid. Mede doordat gebruik kan worden gemaakt van Touch ID en Face ID op je iPhone of iPad. De transacties worden direct verwerkt op het apparaat, en niet op de server.
 • De kaart zal beschikbaar zijn vanaf de zomer 2019 in de landen waar Apple Pay ook beschikbaar is.
 • Het is nog niet bekend wanneer de Apple Card in België Nederland te gebruiken zal zijn.

Apple Arcade, het nieuwe spelletjes platform van Apple

Apple Arcade zal toegang bieden tot meer dan 100 nieuwe, exclusieve spellen. Deze spellen zal je alleen op een Apple apparaat kunnen spelen, dus op een iPhone, iPad, Mac en op Apple TV. Je kunt verder gaan op een ander apparaat en zelfs offline spelen.

Wat heeft Apple nog niet aangekondigd?

We hoopten dat Apple nog meer aan zal kondigen, maar in dit event richtten ze zich puur op de nieuwe diensten. We wachten dus nog op het volgende:

 • Wanneer komt Apple Pay naar Nederland?
 • Meer informatie over de HomePod.
 • Meer info over AirPower.
 • De onthulling van de nieuwe iPod Touch.

Ik zal jullie hierover op de hoogte houden.

Nieuwe software updates!!!

Op dezelfde avond heeft Apple nieuwe software updates vrijgegeven:

 • iOS 12.2
 • tvOS 12.2
 • macOS Mojave 10.14.4
 • watchOS 5.2 verschijnt waarschijnlijk later deze week.

Je kunt zelf kijken of er een update beschikbaar is op jouw apparaat.

 • Op je iPad en iPhone in Instellingen > Algemeen > Software update.
 • Op Mac in de App Store > Updates
About The Author

Matthias Moens

Matthias is de oprichter van iPad Leren. Hij maakt online cursussen voor plussers over de iPad, Mac, programma’s en Apps. Zijn doel is om plussers op een eenvoudig te volgen en effectieve manier dingen aan te leren. Dit doet hij aan de hand van video’s. Zo heeft hij ook zijn vader alles over de iPad aangeleerd. Na vragen van zijn vele volgers heeft hij zijn cursusaanbod uitgebreid met cursussen over Mac, iMovie, WhatsApp en Pages voor iPad.

Plaats gerust een reactie op dit artikel: