iPad Pro 2020: steeds meer een computer

Afgelopen week introduceerde Apple de nieuwe iPad Pro 2020. Dit is meer een hybride laptop dan een tablet. Dit is de iPad voor professionals. Eigenlijk had ik verwacht dat i.v.m. het Coronavirus de aankondiging zou worden verplaatst tot het najaar 2020. Daarmee komt de iPad Pro 2020 toch nog een beetje als een mooie verrassing.  

Is dit eigenlijk nog een tablet? Je leest het hieronder.

Apple Pencil

Nieuwe functies iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 heeft nieuwe functies en verbeterde specificaties voor de professional die de iPad gebruikt voor zijn werk. Bijvoorbeeld een Magic Keyboard met trackpad, camera met twee lenzen, een 3D Scanner LiDAR Scanner, krachtigere processor, meer rekenkracht, maar verder zijn de vernieuwingen vrij beperkt.

Eigenlijk was de iPad Pro 2018 al een hele goede iPad. Daarom lijkt de 2020-versie veel op de 2018, met enkele verbeteringen voor de professionele gebruiker. De iPad Pro 2020 beschikt nog steeds over bijvoorbeeld:

 • Face ID
 • USB-C aansluiting
 • Apple Pencil 2
 • Edge-to-edge scherm

Nieuwe functies van de iPad Pro 2020 zijn onder andere:

 • 3D Scanner: LiDAR Scanner
 • Twee cameralenzen
 • A12Z-chip, met betere prestaties
 • Nieuwe processor, en dus krachtiger
 • Ondersteunt Wifi 6
 • Standaard 128GB opslag, dit was voorheen standaard 64GB

Primeur: twee cameralenzen. Wat moet je ermee?

De iPad Pro 2020 heeft een geavanceerde camera. Je kunt met deze camera een ultragroothoeklens en een gewone groothoeklens gebruiken. Dat betekent bredere foto’s. Dit is niet alleen voor meer mogelijkheden om foto’s te maken, maar vooral voor de Augmented Reality (AR) functie op de iPad.

iPad Pro 2020 camera

Wat is de LiDAR Scanner op de iPad Pro 2020?

De LiDAR Scanner is een sensor waardoor de iPad beter de ruimte in 3D kan analyseren. LiDAR betekent Light Detection and Ranging. Met deze functie kan de camera van de iPad infraroodsignalen uitsturen en opvangen. De software berekent hoe lang de signalen erover doen en maakt op basis van deze gegeven een 3D beeld. Met deze functie kan je iPad m.b.v. de camera nog beter afstanden inschatten en 3D modellen maken.

Augmented reality

Het Magic Keyboard van de iPad Pro 2020

Apple heeft het keyboard opnieuw ontworpen, met als resultaat de Magic Keyboard. Dit is niet alleen een toetsenbord, maar bevat ook een trackpad, een USB-C poort, een houder voor de iPad en is het hoesje van de iPad. Heel vernieuwend dus.

Met het Magic Keyboard lijkt het alsof je iPad zweeft

De Magic Keyboard is ook vernieuwend, omdat je de iPad erop kunt vastklikken, met behulp van magneten in de houder. Dit zorgt voor een veel prettigere houding. Veel ergonomischer. Ook belangrijk: je kunt dit keyboard ook gebruiken op de iPad Pro 2018.

Het toetsenbord is identiek aan het toetsenbord van de Macbook Pro, met dus meer toetsenmogelijkheden.

Het Magic Keyboard komt in mei 2020 op de markt. De prijs van het Magic Keyboard is:

 • €339 voor 11 inch
 • €399 voor 12,9 inch

Prijs iPad Pro 2020

Je kunt de iPad Pro 2020 vanaf nu kopen in de online Apple Store. De iPad Pro 2020 wordt dan vanaf 25 maart geleverd. De iPad Pro 2020 zal ook verkrijgbaar zijn in de winkel zodra de winkels weer opengaan na de maatregelen omtrent het Coronavirus. Het is nog niet bekend wanneer officieel erkende verkopers de iPad Pro 2020 zullen verkopen.

Hoe duur is de iPad Pro 2020?

 • 11 inch: €899
 • 12,9 inch: €1119

Extra mogelijkheden komen voor een aanvullende prijs, zoals:

 • Meer opslagruimte
 • Wifi + cellular

Wat is jouw eerste indruk van de iPad Pro 2020? Laat je opmerking hieronder achter.

About The Author

Matthias Moens

Matthias is de oprichter van iPad Leren. Hij maakt online cursussen voor plussers over de iPad, Mac, programma’s en Apps. Zijn doel is om plussers op een eenvoudig te volgen en effectieve manier dingen aan te leren. Dit doet hij aan de hand van video’s. Zo heeft hij ook zijn vader alles over de iPad aangeleerd. Na vragen van zijn vele volgers heeft hij zijn cursusaanbod uitgebreid met cursussen over Mac, iMovie, WhatsApp en Pages voor iPad.

Plaats gerust een reactie op dit artikel: