Hoe het allemaal begon… Het verhaal achter iPad Leren

Op mijn kamer in Barcelona

Vijf jaar geleden zat ik op mijn kamer in Barcelona, volop video’s aan het monteren. Want in die periode maakte ik voornamelijk promotionele video’s voor evenementen en hotels zodat zij de video konden gebruiken op hun website, Facebook, Instagram, YouTube, etc.

Het creëren van deze video’s was telkens een leuke uitdaging, je kwam elke keer terecht in een nieuwe omgeving en probeert de beelden zo uniek en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Toen ik even in België was raadde ik mijn vader aan om een iPad aan te schaffen.

“Paps, dit is het ideale apparaat om in contact te blijven, we kunnen video-bellen via FaceTime!” Zo gezegd, zo gedaan.

Er was helaas niet veel tijd

Exact één dag had ik om alle mogelijkheden uit te leggen aan mijn vader, omdat ik de volgende dag terug vertrok naar Barcelona. Op zich viel dit goed mee, want mijn eerste dag terug in Barcelona was het mogelijk om te Face-timen met hem. Nooit had ik me kunnen inbeelden dat ik dit samen ging doen met hem, haha!

Dagen en weken verstreken maar ook de problemen staken de kop op. “Matthias, ik heb een vraagje… Hoe doe je dit precies? En dat? En hoe moest ik dit ook alweer doen?”

Het Eureka moment!

We brachten vele uren samen door op FaceTime, waarin ik trachtte om alles stap voor stap uit te leggen.
Maar zoals je je kunt inbeelden, was dit niet vanzelfsprekend omdat ik de zaken niet voor voortonen.

Tijdens één van onze (toch wel leuke en met momenten ook grappige) FaceTime-sessies keek ik op. En wat zag ik staan in de hoek van mijn kamer? Jawel! Mijn camera en een statief.

Toen viel “mijne frank” (ofwel “het kwartje” voor de Nederlanders 😉 ) Dit was mijn Eureka moment!

Wat als ik nu eens alle iPad mogelijkheden opneem op video en doorstuur naar mijn vader? Dan kan hij de video’s op zijn eigen tempo bekijken en herbekijken zoveel hij zelf wilt.

Na 6 maanden was het eindelijk zo ver

Dit zette mij aan tot denken… Wat als ik nu eens alle mogelijkheden van de iPad vastleg op video en deel met anderen?
Ik vond het een zeer goed idee.

Ik deelde het idee met mijn vader en zijn eerste reactie was: “Ja, goed idee. Jij hebt me hier zo goed mee geholpen, ik ben er zeker van dat je hier veel meer mensen mee gaat helpen”

Ik ging aan de slag en creëerde in de komende 6 maanden de iPad cursus. Ik filmde alle mogelijkheden van de iPad, monteerde alle video’s, maakte een logo, een website, een ledengedeelte,... Alles was klaar, ik kon eindelijk mijn iPad cursus delen met duizenden anderen die ook een iPad hadden en meer wilden doen dan “wat surfen, Facebooken of Youtuben.”

Vandaag, 5 jaar later is iPad Leren een succes. Ik heb een community kunnen creëren met gelijkgestemden, met gedreven plussers die mij nog elke dag verbazen.

Die leden van me... Toppers zijn het!

Ik had gehoopt om hen de basis bij te brengen, maar als ik nu zie wat ze allemaal kunnen geloof ik soms mijn eigen ogen niet.
Ze hebben werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen. Uiteraard maakt dit me erg trots!

Ik ben blij dat ik 5 jaar geleden koppig genoeg was om mijn idee door te drijven en daadwerkelijk deze iPad cursus te ontwikkelen.

Alle leden van iPad Leren krijgen ook toegang tot de privé Facebook groep. Waar ik hen help, maar ze elkaar ook kunnen bijstaan.
De dynamiek in deze groep heb ik in nog geen enkele andere Facebook groep gezien. Fantastisch!

Zo nu en dan organiseren we ook ledendagen

In het verleden hebben we al enkele ledendagen gehad. We spraken af in de Zoo van Planckendael, gingen samen eten in Mechelen,…

Onlangs hebben de leden een nieuwe ledendag georganiseerd in Lier. Ze hebben de volledige organisatie op zich genomen. Route uitgestippeld voor de mensen die met de trein komen, parkeergelegenheden gedeeld, restaurant geboekt, etc. Wat een schatten!

Waar gaat dit toch naartoe?

Eigenlijk is het toch zeer fascinerend als je bekijkt wat voor impact de iPad op je leven heeft.

Hoe lang heb jij al een iPad? Eén, twee of al vier jaar? In die enkele jaren heeft deze technologie zich aan een razend tempo ontwikkeld en heeft een vaste plaats gekregen in onze huiskamer.

Wellicht spendeer je meer tijd op je iPad dan dat je naar televisie kijkt?
Wat op zich ook normaal is, want naar de televisie kijk je op een passieve manier, met de iPad kan je duizend keer meer zaken ontdekken en op een actieve manier.

Aangezien de iPad ontwikkeling zo snel is gegaan, kan je je voorstellen wat er de komende maanden en jaren op ons staat te wachten?

Om eerlijk te zijn, ikzelf kan het ook niet voorspellen. Ik weet één ding zeker, de evolutie gaat aan een zeer hoog tempo en de vele mogelijkheden zullen zich snel opstapelen.

Zou het niet jammer zijn dat je die trein dan mist? Gelukkig kan je bij iPad Leren alle snelle ontwikkelingen op een rustig tempo volgen, zonder overdonderd te worden. Lijkt je dat iets?

Misschien is deze iPad cursus wel iets voor jou?

Lijkt het jou ook leuk om deel uit te maken van deze gedreven plussers, die samen een gedeelde passie hebben, de iPad?
Dan zou ik je graag uitnodigen om ook lid te worden van deze online iPad cursus.
Ik kan je één ding garanderen, hier krijg je geen spijt van!

Na aanmelding krijg je meteen toegang tot het ledengedeelte waar je alle video’s uit de cursus op je eigen tempo kunt bekijken.
Ja, ondertussen zijn er al heel wat video’s in de cursus.

Maar het leuke is dat jij voor altijd toegang hebt tot de cursus en dus zelf kan bepalen wanneer je welke video bekijkt.

Ook al bekijk je maar 1 videootje per dag, je zal elke dag nieuwe zaken ontdekken. Zaken waarvan je zelfs niet wist dat ze mogelijk waren op de iPad. Ben je klaar om je op een spontane, aangename en eenvoudige manier voor te bereiden op te toekomst?

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE
About The Author

Matthias Moens

Matthias is de oprichter van iPad Leren. Hij maakt online cursussen voor plussers over de iPad, Mac, programma’s en Apps. Zijn doel is om plussers op een eenvoudig te volgen en effectieve manier dingen aan te leren. Dit doet hij aan de hand van video’s. Zo heeft hij ook zijn vader alles over de iPad aangeleerd. Na vragen van zijn vele volgers heeft hij zijn cursusaanbod uitgebreid met cursussen over Mac, iMovie, WhatsApp en Pages voor iPad.

Plaats gerust een reactie op dit artikel: