Haal het beste uit de Notities applicatie op je iPad of iPhone

De Notities applicatie op je iPad of iPhone is heel handig. Vooral als je snel wat aantekeningen wilt maken als je ergens onderweg bent. Denk aan het maken van een checklist of een spontaan idee die je niet wilt vergeten. Ook voor als je bepaalde informatie in handbereik wilt houden, is deze applicatie een prima optie. Er is een optie om belangrijke aantekeningen te beschermen.

Hoe je dat doet, lees je verderop.

Heb je de nieuwste versie van IOS?

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van IOS op je iPhone of iPad hebt, voordat je ermee aan de slag gaat. Check of je Notities hebt geconfigureerd met iCloud of dat ze op het apparaat zelf zijn opgeslagen.

Maak een notitie

In de Notities app klik je op de pen-knop om een aantekening te maken. Ben je klaar? Tik dan op ´gereed´. De eerste regel die je hebt getypt, zal gelijk de titel van deze notitie zijn.

Je kunt ook Siri inschakelen om snel een notitie te maken. Je geeft de opdracht: “Maak een nieuwe notitie” en je vervolgt met de tekst die in de notitie moet komen. Makkelijker kan niet!

Verwijder een notitie

Als je een notitie wilt verwijderen, tik je op desbetreffende notitie. Je kunt ook in de lijst naar links vegen over de notitie en vervolgens op ´verwijder´ tikken.

Heb je per ongeluk de verkeerde aantekening verwijderd? Geen zorgen. Ga dan naar de mappenlijst en tik op ´recent verwijderd´. Zoek naar de notitie die je terug wil zetten en klik erop. Je krijgt dan de optie ´zet terug´ te zien. Kies ervoor en hij staat weer bij je notities.

Zet een notitie vast

Je kunt ervoor kiezen om een notitie vast te zetten. Als je dit doet bij een eerste notitie, dan zie je een symbool van een speld bovenaan de lijst met notities staan.

Je zet een notitie vast door rechts over de notitie te vegen en daarna los te laten. Als je de notitie weer los wilt maken, veeg je opnieuw naar rechts over de notitie.

Beveilig je waardevolle notities

Het is raadzaam om belangrijke gegevens te beveiligen. Dat kan met een wachtwoord. Zo blijven al jouw iCloud notities veilig en kan er niemand bij. Zorg er wel voor dat als je een wachtwoord kiest, je deze goed onthoudt! Anders kun je straks niet meer bij je notities. Als geheugensteuntje kun je een aanwijzing opgeven over het wachtwoord. Maak daar gebruik van.

Je kunt bij het opgeven van je wachtwoord ook de optie ‘Gebruik Touch ID/Face ID’ inschakelen. Hiermee kun je door middel van gezichtsherkenning of met je vingerafdruk je notitie ontgrendelen.

Op een later moment kun je deze keuze ook altijd nog maken bij je instellingen (onder het kopje notities –> wachtwoord)

Volg deze stappen om jouw notities te beveiligen met een wachtwoord:

  1. Open de Notities applicatie
  2. Ga naar de notitie die je wil beveiligen
  3. Tik op de deelknop (vierkantje met pijl omhoog)
  4. Kies voor de optie: vergrendel notitie (hangslot)

Hoe je Notities ontgrendelt

Als je je aantekeningen wilt ontgrendelen, open je deze in de lijst. Je tikt op ´bekijk notities´ en met Touch ID, Face ID of het wachtwoord open je de notitie.

Meer mogelijkheden van de Notities app

Er zijn volop opties die je kunt gebruiken met Notities. Denk aan het scannen van documenten en toevoegen van bijlagen waaronder video´s en foto´s. Daarnaast kun je tekenen en checklists maken door gebruik te maken van de speciale vinkjes hiervoor. Hoe vaker je ermee werkt, hoe meer mogelijkheden je zult ontdekken.

About The Author

Matthias Moens

Matthias is de oprichter van iPad Leren. Hij maakt online cursussen voor plussers over de iPad, Mac, programma’s en Apps. Zijn doel is om plussers op een eenvoudig te volgen en effectieve manier dingen aan te leren. Dit doet hij aan de hand van video’s. Zo heeft hij ook zijn vader alles over de iPad aangeleerd. Na vragen van zijn vele volgers heeft hij zijn cursusaanbod uitgebreid met cursussen over Mac, iMovie, WhatsApp en Pages voor iPad.

Plaats gerust een reactie op dit artikel: