Een reservekopie maken van je iPad of iPhone

Wat als je iPad opeens uitvalt? Of als je iPad wordt gestolen?Ben je dan alles kwijt? Al je spelletjes, gegevens, bestanden, foto’s?

Je begrijpt dat het belangrijk is dat je al deze gegevens en instellingen veilig opslaat. Dit is heel gemakkelijk te regelen. Je kunt al deze data opslaan in je iCloud. Wanneer er dan iets met je apparaat gebeurt of er een probleem mee is, kun je na herstel alles weer terugzetten op je apparaat of een nieuw apparaat.

Hoe maak je een reservekopie in de iCloud?

Een reservekopie is een back-up. Je iPad en iPhone kunnen elke dag automatisch een reservekopie maken in de iCloud, zodat je nooit gegevens verliest. Dit kun je gemakkelijk instellen.

Hiervoor heb je natuurlijk een iCloud-account nodig. Heb je dit nog niet? Leer dan hier hoe je een iCloud-account kunt aanmaken.

Loop de volgende stappen door om de reservekopie in iCloud aan te maken:

  1. Verbind het apparaat met een Wifinetwerk.
  2. Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik bovenaan op je eigen naam. Tik op ‘iCloud’. Wanneer je iOS 10.2 of lager hebt, ga je naar ‘Instellingen’ en scroll je omlaag naar ‘iCloud’. 
  3. Tik op ‘iCloud-reservekopie’. Heb je iOS 10.2 of lager, dan tik je op ‘Reservekopie’. Controleer even of ‘iCloud-reservekopie’ juist is ingeschakeld.
  4. Kies voor ‘Maak nu reservekopie’ en blijf verbonden met Wifi totdat het maken van de reservekopie is voltooid.
  5. Wil je controleren of de het maken van een reservekopie juist is verlopen? Ga dan naar ‘Instellingen’, klik op je naam bovenin het scherm, ‘iCloud’, ‘iCloud-opslag’, ‘Beheer opslag’ en selecteer het apparaat. Wanneer je iOS 10.2 of lager hebt, ga je naar ‘Instellingen’, ‘iCloud’, ‘Opslag’, ‘Beheer opslag’ en selecteer je het apparaat. Je ziet hier de details en het tijdstip van de laatst gemaakt reservekopie.

Dat is makkelijk geregeld, toch?

De reservekopie wordt automatisch gemaakt wanneer het apparaat aangesloten is aan een voedingsbron (stroom), verbonden is met Wifi, het scherm van het apparaat is vergrendeld en er voldoende ruimte beschikbaar is in de iCloud. Dit is dus over het algemeen ’s nachts wanneer je telefoon naast je ligt op het nachtkastje en in de oplader.

Je foto’s en al de gegevens op je iPad of iPhone zijn nu veilig bewaard in de iCloud. Gefeliciteerd!

Wil je meer van dit soort handige tips? Schrijf je dan snel in voor de iPadLeren-cursus. Daarin leg ik je rustig, stap-voor-stap met een video alles uit. Wacht dus niet te lang, maar schrijf je meteen in!

Klik hier om je vandaag nog aan te melden
Klik hier om je vandaag nog aan te melden

Plaats gerust een reactie op dit artikel: