Nieuw: iOS11 voor iPad. Wat betekent dit?

Apple heeft een nieuwe update gepresenteerd voor de iPad: iOS11, met allerlei handige nieuwe functies voor de iPad. Ik leg deze graag aan jullie uit. Jullie zullen met deze functies nog meer verknocht raken aan jullie iPad.

Nieuwe functies iOS11 voor iPad

Om te beginnen kun je in het Dock, het overzicht van de programma’s en apps onderin het beeld, de apps opnemen die jij het vaakst gebruikt. Ook springt deze Dock omhoog wanneer jij het wilt. Je kan een app omhoog swipen en deze meteen openen op de plek die jij kiest. Ook kan je gemakkelijker wisselen tussen apps. Met de iOS11 update kan je het scherm ook splitsen tussen verschillende apps, waardoor je bijvoorbeeld zowel je e-mail als een website naast elkaar kunt openen. Met de Drag and Drop-functie kun je vervolgens zeer gemakkelijk afbeeldingen, links of teksten oppakken en naar je e-mail slepen om het daar los te laten.

Een andere nieuwe functie voor de iPad is markeringen aanbrengen in notities, een e-mail, op prints of in een krantenartikel; waar jij wilt kan je met behulp van de Markup-functie markeringen aanbrengen. Dit doe je met de Apple Pencil, het potloodje voor je iPad, die veel beter is geïntegreerd in de iPad met deze iOS11 update. De handgeschreven brieven die je kunt schrijven op je iPad, kun je nu gemakkelijk doorzoeken. Je iPad zal met Spotlight de handgeschreven woorden erkennen waardoor je dus kunt zoeken tussen alle brieven. Papieren brieven zijn hiermee geheel overbodig geworden.

Door verbeteringen in het perspectief en contrast, kan je in Notities gemakkelijk scannen. Je maakt een foto, maar het resultaat is een keurige scan zoals met het (nu nutteloze) scan-apparaat. Bovendien kan je vervolgens met je Apple Pencil markeringen of notities aanbrengen op je zojuist gescande document.

Ook erg handig: je kan je bestanden in handige folders bekijken en openen. Precies zoals op de computer. De folders worden niet alleen ondersteund door iCloud, waarmee je handig bestanden kunt delen tussen je Apple apparaten, maar ook door bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive.

De iOS11 update voor de iPad zal in het najaar van 2017 uitkomen. Deze update zal beschikbaar zijn voor de volgende iPads:

  • 12,9-inch iPad Pro, 9,7-inch iPad Pro
  • iPad Air, iPad Air 2, iPad (2017)
  • iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4

Apple maakt hiermee enorme sprongen in de gebruiksmogelijkheden van de iPad. Ook voor jou! Misschien klinken deze nieuwe functies nog wat abstract, maar in de cursus zal ik ze allemaal aan jou uitleggen. Ik kan alvast verklappen: je krijgt met deze nieuwe functies nog (veel) meer plezier met je iPad. Ik noem het nog maar eens: handgeschreven brieven, markeringen aanbrengen waar jij wilt, makkelijk slepen en verplaatsen, multitasken met je iPad, belangrijke documenten scannen. Haal alles uit je iPad!

Plaats gerust een reactie op dit artikel: