iOS 12 iPad en iPhone

iOS 12: Ontdek De Belangrijkste Verbeteringen

Meer macht voor jou?

Alles wat jullie moeten weten over iOS 12 wordt in deze blog besproken!

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor iPad, iPhone en iPod Touch. Het is dus de opvolger van iOS 11. Op 4 juni 2018 presenteerde Apple de nieuwe kenmerken van dit besturingssysteem, naast de presentatie van het nieuwe besturingssysteem voor Mac: MacOS 10.14 Mojave. De belangrijkste verbetering is dat het iOS 12 systeem nog sneller is!

iOS 12 is ontworpen om jouw ervaring met de iPad of iPhone nog sneller te maken, met een betere reactie, waardoor jij er meer plezier mee kan beleven. Dit zijn de nieuwe kenmerken van iOS 12.

Prestatie

prestaties iOS 12De beste verbeteringen van iOS 12 zitten in het systeem. De dagelijkse handelingen met de iPad en iPhone zullen een stuk sneller gaan. Dit komt door een verbeterde en snellere reactie. Bijvoorbeeld het gebruik van de camera en het typen zullen nog sneller gebeuren.

iOS 12 Facetime

FaceTime

Met iOS 12 kun je met maximaal 32 mensen tegelijk Facetimen. Het beeld van de persoon die spreekt wordt automatisch groter, zodat je nooit het gesprek kwijtraakt. Je kunt een groepsgesprek in FaceTime direct starten vanuit in discussiegroep in Berichten. We kunnen dus een FaceTime gesprek starten met maximaal 32 leden van iPad Leren…

iOS 12 Memoji

Memoji

Je kunt je Animoji van jezelf maken (Me=Ik). Je kunt dus je eigen alterego maken en deze delen in berichten of in Facetime.

Foto’s in iOS 12

De fotobibliotheek wordt intelligenter. Het geeft automatisch suggesties voor het delen van foto’s met de personen die erop staan. Ook worden evenementen en locaties erkend en als informatie bij de foto bewaard. Je kunt ook veel gemakkelijker foto’s vinden door te zoeken op namen, bepaalde gebeurtenissen of locaties, omdat deze informatie dus bij de foto wordt bewaard.

Animoji iOS 12

Animoji

Er worden 4 nieuwe Animoji’s geïntroduceerd: de spook, dinosaurus T-rex, tijger en koala. De nieuwe Animoji’s kunnen overigens ook hun tong uitsteken.

ARKit 2.0

In iOS 11 werd ARKit al geïntroduceerd. In iOS 12 is ARKit verbeterd: ARKit 2.0. Gezichten en 3D objecten kunnen beter worden erkend en in beeld worden gebracht. Hierdoor kunnen bepaalde scenes zich rondom een stilstaand object focussen. Het idee is dat andere bedrijven en App-ontwikkelaars hierop gaan inhaken.

 

iOS 12 ARKit

Gemakkelijke iets opmeten met je iPad met Measure

ARKit 2.0 maakt het ook mogelijk om gemakkelijk objecten op te meten door middel van de nieuwe AR-App in iOS 12: Measure. Je hoeft alleen je camera erop te richten. Dit klinkt heel makkelijk!

iOS 12 Screen Time

Screen Time: Gebruik Apps en je iPad bewuster

Soms verlies je de tijd even uit het oog. Maar niet met de nieuwe schermtijd-functie in iOS 12. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoeveel tijd jij en je kinderen besteden aan een App, op websites of op het apparaat in het algemeen. Je kunt zo beter de tijd beheersen die je op je iPad of iPhone doorbrengt.

Krijg controle over je notificaties

iOS 12 notificaties

Je kunt eenvoudig je meldingen (notificaties) die je ontvangt beheren. Je kunt meteen en gemakkelijk je meldingen beheren, uitschakelen of groeperen. Zo kun jij in één oogopslag zien wat belangrijk voor je is zonder dat je constant wordt lastiggevallen door notificaties.

iOS 12 niet storen

Slimmere Niet Storen

De Niet Storen-functie wordt uitgebreid, zodat je op bepaalde locaties (zoals in bed) of tijdens bijvoorbeeld een vergadering geen notificaties meer binnenkrijgt. Het Niet Storen wordt automatisch uitgeschakeld zodra een evenement eindigt of je een locatie verlaat. Zo kun ongestoord slapen of een vergadering bijwonen zonder continue toch notificaties te ontvangen.

Siri

Siri kan in iOS 12 je dagelijkse activiteiten gemakkelijk koppelen aan Apps en suggesties geven wanneer je ze nodig hebt.

Privacy

Je kunt op Apple vertrouwen qua bescherming van je iPad en iPhone. Apple zegt dat met iOS 12 je privacy wordt beschermd, zelfs wanneer websites dit niet doen. Dit doen ze door middel van ingebouwde codering. Safari voorkomt bijvoorbeeld dat webpagina’s je zonder toestemming kunnen volgen of dat adverteerders informatie over je apparaat kunnen verzamelen.

En nog veel meer.

iBooks wordt bijvoorbeeld Apple Books.

Wanneer is iOS 12 beschikbaar?

iOS 12 is een nieuwe besturingssysteem voor iPad, iPhone en iPod Touch. Het is vanaf september 2018 beschikbaar voor de volgende apparaten:

  • iPad 9,7-inch: 5e generatie en 6e generatie, tevens iPad Air 1 en Air 2 en alle modellen van de iPad Pro.
  • iPad mini: 2, 3 en 4.
  • iPhone: 5s, SE, 6 (Plus), 7 (Plus), 8 (Plus) en X.
  • iPod Touch: 6e generatie.

 

Plaats gerust een reactie op dit artikel: